Minne videotykki sijoitetaan ravintolassa ?

Projektori kiinnitetään ravintolassa yleensä telineellä kattoon, kattokiinnikkeitä saadaan sopivan pituisina, voimme myös teettää sopivan telineen. Asennusetäisyys on laitekohtainen, laskemme tämän. Tarkempia etäisyys- ym. tietoja löytyy laajalta sivultamme FAQ kotiteatteri.

Vaihtoehtoisesti, sopivalla optiikalla varustettu videoprojektori voidaan kiinnittää myös vastakkaiseen seinään, tai ultra-lähiheittomallia käytettäessä myös valkokankaan ylle seinään.


Minkälainen valkokangas ravintolaan ?

Uusien projektorien valoteho on paljon vanhoja CRT-projektoreita parempi, valkokankaan koko voi siis myös olla aiempaa suurempi, vaikkapa 3 - 4 m levyinen kuva näkyy entistä valoisammassa tilassa. Valoisassa tilassa harmaa valkokangas parantaa kuvanlaatua.

Valkokangas likaantuu toisinaan ravintolakäytössä, ja kangaspinnan täysin tyydyttävä puhdistus saattaa olla haastavaa. Asennuspaikan ollessa vaaravyöhykkeessä :) suosittelemme itse teettämäämme rullautuvaa kangasta, jonka vaihtaminen on edullista.
Sopiva valkokangas löytyy suurelta sivultamme, tuhansia valkokankaita, 100 kuvaa! Opastamme mielellämme,
kysy lisätietoja!
Tarjoamme myös teetettyä, kohtuuhintaista moottorikangasta (pinnoite vaihdettavissa), jonka käyttökytkin voidaan viedä esim. baaritiskin taakse.
Saatavilla on myös edullinen irtovalkokangas metritavarana.


Kestääkö projektori ravintolakäytössä ? Projektorin puhdistus ?

Muutaman tunnin päivittäisellä käytöllä laitteet kestävät yleensä hyvin, toisaalta projektorin ollessa jatkuvasti päällä tämän tulisi olla 24/7-hyväksytty. Mikäli projektoria ei käytetä jatkuvasti, valovoimaisimmat kotiprojektoritkin saattavat toimia varsin hyvin, mikäli tila on hämärä.
Ilman 24/7-hyväksyntää olevat projektorit jäävät toisinaan lyhytikäisiksi ollessaan jatkuvasti päällä.

DLP-eli mikropeiliprojektorit soveltuvat yleensä jatkuvaan käyttöön LCD-projektoreita paremmin. Esim. Optoma HD27 on edullinen projektori myös ravintolaan, malli tuottaa 3200 ANSI lumenin valotehon, ja DLP-mallina projektorin kuvapaneelit ovat pitkäikäiset.
Suurempaa kirkkautta tarvittaessa esim. Vivitek DH833 on hyvän hinta / laatusuhteen projektori, 4500 ANSI lumenia, Full HD-tarkkuus.
Katso lisää esimerkkejä sivullamme videoprojektorit ammattikäyttöön.

Kaikki videotykit olisi hyvä puhdistuttaa huollossa tv:n tapaan, varsinkin monissa LCD-malleissa on myös ilmansuodatin.


Miten tv-kuva saadaan ravintolassa valkokankaalle ?

Projektoreissa ei ole tv-viritintä, projektorin lisäksi tarvitaan siis kuvalähteeksi digiboksi. Boksi voi olla esim. baaritiskin takana, josta viedään kuvajohto projektorille, myös langaton kuvansiirto on mahdollista. Antenni- tai kaapeliverkoissa tarvitaan omantyyppisensä digiboksit.
Uusilla projektoreilla boksissa tulee olla digitaalinen HDMI-kuvalähtö parhaan kuvanlaadun takaamiseksi.
Teräväpiirtokelpoinen digiboksi on pitkäikäisempi hankinta kuin halvimmat perusboksit.


Miten kytketään ravintolan tv-ääni ?

Projektorin omat kaiuttimet eivät yleensä ole riittävät ravintolakäyttöön. Kuvalähteiden äänet viedään tavallisesti erilliselle äänivahvistimelle tai mikseriin (sama laite, johon viedään musiikki-CD:n ääni). Vahvistimeen liitetään normaalit kaiuttimet, ja vahvistimesta valitaan aina kulloinkin käytössä oleva äänitulo.

HD-lähetykset ravintolassa ?
 
HD-eli teräväpiirtokuvassa on vanhaa SD-kuvaa suurempi tarkkuus, eli kuva on entistä terävämpi, varsinkin urheilukilpailut ovat tällöin hyvin näyttäviä kankaalla. Teräväpiirtokuvan näyttäminen vaatii videotykiltä vähintään 1280 x 720 kuvapisteen tarkkuuden, nykyään useimmiten 1920 x 1080, sekä käytännössä digitaalisen HDMI-tulon; katso myös sivumme HDMI-kaapelit.

Varsinkin Full HD 1920 x 1080 kuvapisteen projektorien kuvaa voidaan myös katsoa paljon aiempaa lähempää, eli kuvasta voidaan tehdä entistä suurempi, pienet kuvapisteet eivät näy läheltäkään katsoen. Lisätietoja laajemmalla sivullamme FAQ kotiteatteri.
HD-lähetyksiä voi vastaanottaa HD-satelliittivirittimellä, HD-digiboksilla, sekä joissain kaapeliverkoissa; urheilukanavat ovat usein maksullisia.


Tarvitaanko projektorille tv-lupa ?

Projektori / digiboksi-yhdistelmä vastaa tv:tä, joten lupakäytäntö on sama kuin normaali-tv:llä. Pelkkä projektori ei tarvitse lupaa.


Satelliittiviritin / Canal + / maksukanavat ravintolassa ?

Satelliittiviritin voidaan kytkeä projektoriin digiboksin tapaan pitkällä kuvajohdolla. Maksukanavien esitykseen tarvitaan ohjelmantarjoajan lupa, ravintoloille on usein olemassa oma taksansa, joka selviää ohjelmayhtiöstä.


Karaoke ?

Karaokesoitin (suuret LD-levyt tai pienet DVD-levyt) voidaan kytkeä em. laitteiden tapaan projektoriin, uusilla projektoreilla mieluimmin HDMI-liittimen kautta. Vanhat LD-kuvalevysoittimet voidaan liittää sovitinliittimellä. Usein soittimissa on enemmän kuin yksi kuvalähtö, eli kuva voidaan viedä sekä kankaalle että televisioon. Levyjen esitys julkisesti vaatii ohjelman oikeudenomistajan luvan.


Videotykin jatkuva 24/7 käyttö

Jatkuvasti käytettävän projektorin olisi hyvä olla 24/7-hyväksytty, jotta laite kestäisi, ja takuu olisi voimassa. Keskivertoprojektori saattaa jäädä 24/7-käytössä suhteellisen lyhytikäiseksi, varsinkaan pienimmät, siirrettävät laitteet eivät usein pitkään kestä jatkuvaa käyttöä.
Tarjoamme monia jatkuvaan käyttöön hyväksyttyjä malleja, joko lampulla tai laserilla valaistuina.

LCD-kuvapaneelien värit haalistuvat usein runsaassa käytössä, mikropeiliprojektorien DLP-kuvapaneelit pysyvät muuttumattomina pitkään.


Videokuva näyteikkunassa / julkisella paikalla

Videokuva voidaan projisoida helposti myös esim. näyteikkunaan, käyttäen ikkunaan liimattavaa läpinäkyvää valkokangasta, tai tavallista taustaprojisiokangasta. Da-Lite Holo Screen-pinnalla näkyy kuvan lisäksi esim. ulkoa sisälle liikkeeseen, levymäinen pinta on saatavissa myös suurina kokoina, ja kuvan kirkkaus on hyvä. Etupuolelta projisoiden dnp Supernova Infinity on hyvä valinta, pinta vähentää hajavalon vaikutusta, harmaa valkokangas parantaa myös mustan tasoa, jos hajavalon määrä on suuri.
Projektorin sijoituspaikan lämpötila ei saa laskea lähelle 0 astetta.
Toistuva mainos tms. videoleike on helppoa ja halpaa toteuttaa DVD-soittimella, jossa on tietyn kohdan, tai koko levyn toisto.

Näyteikkunaan projisoitaessa on usein tarpeen käyttää tavallista lyhyemmän heittoetäisyyden projektoria; tarjoamme monia sopivia malleja.
Ammattimalleihin on yleensä valittavissa sopivan heittoetäisyyden linssi. Aurinkoinen ikkuna vaatii suuritehoisen dataprojektorin, elävälle kuvalle videoprojektorin.

Projektorin sijoitus vaikeapääsyiseen paikkaan?

Mikäli videoprojektori asennetaan esim. hyvin korkealle, tavanomainen lampun tai ilmansuodattimen vaihto saattaa olla haastavaa.
Laser-valaistussa projektorissa ei ole vaihdettavaa lamppua, ja monissa DLP- eli mikropeiliprojektoreissa ei ole vaihdettavaa ilmansuodatinta.
Usean lampun projektorien jatkuva toiminta on myös turvattua yhden lampun särkyessä.

Casion XJ-A-sarjan edullisissa projektoreissa on lampun sijaan LED/laser-valolähde, jonka arvioitu kesto on n. 20.000 h, eli projektorin normaalin käyttöiän.
Sarja on lisäksi toteutettu DLP-tekniikalla, joten laitteet tarvitsevat harvoin huoltotoimenpiteitä.

Korkealle kattoon sijoitettaessa projektori voidaan laskea alas moottoroidulla hissillä, katso sivumme projektorihissi.
Jotkut projektorit voidaan asentaa myös osoittamaan esim. kattoon tai lattiaan, useimmat mallit eivät kuitenkaan ole 360 asteen projisointiin soveltuvia; opastamme mielellämme, kysy lisätietoja!Myynnistä poistuneet projektorimallit: Seleco SVP 350 PLUS

Aikanaan suosituin ravintolaprojektori, monet kappaleet ovat vielä käytössä. Puhdistuksen ohella tärkein huoltotoimenpide on 3-putkisena mallina kuvan kohdistus (valtuutetulla henkilöllä) aika ajoin; kuvanlaatu on heikko, mikäli kolme eriväristä kuvaa eivät ole päällekkäin. Kuva pitää kohdistaa, jos esim. valkoisessa tekstityksessä on punaiset reunat.

Kolmeputkisen CRT-projektorin kuva pitää säätää kokonaan uudelleen, mikäli laite siirretään uuteen paikkaan, uudelle etäisyydelle.
On tärkeää asentaa 3-putkinen projektori oikealle etäisyydelle, kuvakoon sähköinen säätö on tarkoitettu näillä malleilla vain hienosäätöön.
SVP 350 ei toimi teräväpiirtosignaaleilla, koska mallin suurin vaakataajuus on 16 kHz.
CRT-projektorit kestävät heikkolaatuisia (ja lomiteltuja) signaaleja paremmin kuin "modernit" näytöt, ja ovat edelleen hyvin käyttökelpoisia varsinkin TV-käytössä.


Mistä kaukosäädin vanhaan CRT-projektoriin ?

Toimitamme kaukosäätimiä esim. malleihin Seleco SVP 350, SVP 320, SVP 400, SVP 420, SVD 500, SVD 800, ja jopa aiemman mallisarjan Selecoon SVT 150 Q.
Asentajan kaukosäädin RC3000 on saatavissa, kuten myös malli RC3100 (voidaan käyttää myös RC3500:n tilalla).
Seleco käyttö- ja asennusohjeet ovat myös edelleen saatavilla, kuten myös kattokiinnikkeet.Linkkejä vanhojen projektorimallien sivuille:

Seleco SVP 350, Seleco SVP 400, Seleco SVD 500, Seleco SVD 800HD.
SIM2 SDV 100, SIM2 Grand Cinema HT380, SIM2 Grand Cinema C3X 1080, Optoma HD20, Optoma HD20LV, Optoma HD23, Optoma HD33.
Pdf-esite: Barco LX-5, Sanyo PLC-XU105 ja PLC-XU115, Sanyo PLC-UF15, Sanyo PLC-UF15, Sanyo PDG-DWT50L, Sanyo PLC-XF71, Sanyo PDG-DXT10L, Sanyo PLV-WF20, Casio XJ-S42 - XJ-S47, Casio XJ-S52 - XJ-S57.

Katso myös laajempi sivumme FAQ kotiteatteri.
videoprojektori teatterissa
Cinema Trading logoteksti
Kotisivu
Dataprojektori esityksiin
Videotykit kotiteatteriin
Videoprojektori ammattikäyttöön
Valkokangas suurvalikoimasta
Yhteystiedot
Ammattivideoprojektorit, julkinen viihde: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia kysymyksiin aiheista ammattivideprojektorin valinta, käyttö, ja asennus.

Opastamme mielellämme projektoriasioissa, soita p. 02 538 7703, tai avaa sähköpostilomake tästä.
Toimitamme videoprojektorit edullisesti.
Copyright Cinema Trading 1997-2017
Valkokangas suurvalikoimasta
Kotiteatteriprojektorit
Ystävällinen ja nopea palvelu, kaikki tiedustelut