Minne videotykki sijoitetaan ravintolassa ?

Videoprojektori asennetaan ravintolassa yleensä telineellä kattoon, kattokiinnikkeitä saadaan kaiken pituisina, voimme myös teettää sopivan. Asennusetäisyys on laitekohtainen, valitsemme sopivan mallin. Lisätietoja asennuksesta löytyy laajalta sivultamme FAQ kotiteatteri.

Vaihtoehtoisesti, sopivalla optiikalla varustettu videoprojektori voidaan kiinnittää myös vastakkaiseen seinään, tai ultra-lähiheittomallia käytettäessä myös valkokankaan ylle seinään, tällöin kangaspinnan olisi hyvä olla tavallista suorempi, esim. kehysvalkokangas.

Suunnittelemme sopivat tuotteet veloituksetta, ystävällinen palvelu p. 02 538 7703, tai info@cinematr.fi.


Minkälainen valkokangas ravintolaan ?

Uusien projektorien valoteho on paljon vanhoja CRT-projektoreita parempi, valkokankaan koko voi siis myös olla aiempaa suurempi.
Vaikkapa 3 - 4 metrin levyinen kuva näkyy entistä valoisammassa tilassa, valoisassa huoneessa harmaa valkokangas parantaa kuvanlaatua.

Helppokäyttöisen moottorivalkokankaan käyttökytkin voidaan viedä esim. baaritiskin taakse, vaihtoehtoisesti, kangas voidaan varustaa edullisella automatiikalla, joka laskee ja nostaa valkokankaan projektorin päälläolon mukaan.
Edullinen, jousikäyttöinen manuaalivalkokangas toimii myös hyvin, mikäli kankaan luokse on helppo pääsy.
Taulumainen kehysvalkokangas on pinnaltaan lähtökohtaisesti suorin, tämä on hyvä ratkaisu, mikäli kangas voi olla jatkuvasti näkyvillä.

Suunnittelemme tiloihinne sopivan valkokankaan veloituksetta, ystävällinen palvelu p. 02 538 7703, tai info@cinematr.fi.

Valkokangas likaantuu toisinaan ravintolakäytössä, ja kangaspinnan täysin tyydyttävä puhdistus saattaa olla haastavaa.
Tällöin suosittelemme itse teettämäämme rullautuvaa manuaalikangasta, jonka kangaspinta on vaihdettavissa edullisesti.

Valikoimissamme on myös kohtuuhintainen teetetty moottorivalkokangas, jonka kangaspinta on vaihdettavissa.
Saatavilla on myös edullinen irtovalkokangas metritavarana.


Kestääkö projektori ravintolakäytössä ? Projektorin puhdistus ?

Muutaman tunnin päivittäisellä käytöllä tavalliset projektorit kestävät yleensä hyvin, toisaalta videotykin ollessa jatkuvasti päällä tämän tulisi olla jatkuvaan käyttöön hyväksytty malli, eli 24/7-hyväksytty projektori.

Mikäli projektoria käytetään vain joitain tunteja päivässä, valovoimaisimmat kotiprojektoritkin saattavat toimia varsin hyvin, mikäli tila on hämärä.
Ilman 24/7-hyväksyntää olevat projektorit saattavat jäävät lyhytikäisiksi ollessaan jatkuvasti päällä, takuu saattaa myös raueta tällöin.

DLP-eli mikropeiliprojektorit soveltuvat yleensä jatkuvaan käyttöön LCD- eli nestekideprojektoreita paremmin, DLP-peilikuvapaneelit eivät sumennu ajan myötä nestekidepaneelien tapaan.

Esim. Optoma HD29HLV on edullinen projektori myös ravintolaan, malli tuottaa hyvän 4500 ANSI lumenin valotehon, ja DLP-mallina projektorin kuvapaneelit ovat pitkäikäiset.
Runsaassa käytössä lamputon, laser-valaistu videoprojektori olisi hyvä ratkaisu, hinnat alkavat runsaasta 1000 eurosta + alv.

Jatkuvassa käytössä projektorin tulisi olla 24/7-hyväksytty, jotta laite kestäisi, ja takuu olisi voimassa.
Katso lisää esimerkkejä sivullamme videoprojektorit ammattikäyttöön.

Kaikki videoprojektorit olisi hyvä puhdistuttaa huollossa aika ajoin tv:n tapaan, varsinkin monissa LCD-malleissa on myös ilmansuodatin.


Miten tv-kuva saadaan ravintolassa valkokankaalle ?

Projektoreissa ei ole tv-viritintä, projektorin lisäksi tarvitaankin kuvalähteeksi digiboksi.

Digiboksi voidaan sijoittaa vapaasti, boksilta viedään pitkä HDMI-kuvajohto projektorille, tai useita kuvalähteitä käytettäessä HDMI-kaapeli kytketään AV-vahvistimeen tai HDMI-vaihtimeen, josta viedään pitkä kaapeli projektorille.
Kaapelivedon ollessa yli 15 m toimitamme HDMI-kaapelin sijaan esim. CAT-järjestelmän, jonka puhelinkaapelissa kuva kulkee helposti jopa yli sadan metrin matkan.

Tarvittaessa myös langaton kuvansiirto on mahdollinen.


Miten ravintolan tv-ääni kytketään ?

Projektorin omat kaiuttimet eivät yleensä ole riittävät ravintolakäyttöön, joten kuvalähteiden äänet viedään tavallisesti erilliselle äänivahvistimelle tai mikseriin, eli samaan laitteeseen, johon viedään musiikki-CD:n ääni.

Vahvistimeen liitetään normaalit kaiuttimet, ja vahvistimesta valitaan aina kulloinkin käytössä oleva äänitulo.


Teräväpiirtolähetykset ravintolassa ?
 
Teräväpiirtokuvassa on vanhaa standarditarkkuuden kuvaa suurempi kuvapisteiden määrä, eli kuva on entistä terävämpi, varsinkin urheilu on tällöin entistä näyttävämpää suurella valkokankaalla.
Teräväpiirtokuvan tuottaminen vaatii projektorilta mieluimmin Full HD 1920 x 1080 kuvapisteen tarkkuuden.

Full HD 1920 x 1080 kuvapisteen DLP-projektorien kuvaa voidaan katsoa aiempaa lähempää, eli kuvasta voidaan tehdä entistä suurempi :)

Teräväpiirtolähetyksiä voi vastaanottaa HD-digiboksilla antenniverkossa, kaapeliverkossa, HD-satelliittivirittimellä, tai netin kautta, jolloin projektoriin kytketään tietokone; varsinaiset urheilukanavat ovat usein maksullisia.


Tarvitaanko projektorille tv-lupa ?

Projektori / digiboksi-yhdistelmä vastaa televisiota, joten lupakäytäntö on sama kuin normaali-tv:llä. Pelkkä projektori ei tarvitse lupaa.


Maksukanavat tai satelliitti-tv ravintolassa ?

Maksukanavien esitykseen tarvitaan ohjelmantarjoajan lupa, ravintoloille on usein olemassa oma taksansa, joka selviää ohjelmayhtiöstä.

Satelliittiviritin voidaan kytkeä projektoriin digiboksin tapaan, satelliittiantenni tarvitsee ulkona vapaan näköyhteyden etelän suuntaan.


Karaoke-esitykset valkokankaalla ?

Karaokesoitin voidaan kytkeä muiden kuvalähteiden tapaan projektoriin, uusilla projektoreilla mieluimmin HDMI-liittimen kautta.
Vanhat LD-kuvalevysoittimet voidaan liittää adapterilla, esim. RCA - HDMI-muuntimella.

Mikäli soittimessa on kaksi kuvalähtöä, kuva voidaan viedä sekä projektorille että televisioon, tarvittaessa voidaan käyttää HDMI-signaalin jakajaa.

Levyjen esitys julkisesti vaatii ohjelman oikeudenomistajan luvan.
Videoprojektorin jatkuva 24/7 käyttö ?

Jatkuvasti käytettävän projektorin olisi hyvä olla 24/7-hyväksytty, jotta laite kestäisi, ja takuu olisi voimassa.

Keskivertoprojektori saattaakin jäädä 24/7-käytössä suhteellisen lyhytikäiseksi, suosittelemme runsaaseen käyttöön 24/7-projektoria.

Tarjoamme kymmeniä 24/7-hyväksyttyjä malleja, joko lampulla tai laserilla valaistuina, laser-projektori on käyttökuluiltaan edullisin.


DLP- eli mikropeiliprojektorien kuvapaneelit säilyvät haalistumattomina runsaassakin käytössä, toisaalta LCD- eli nestekideprojektorien kuvapaneelit haalistuvat ja sumentuvat usein ajan myötä.


Videokuva näyteikkunassa / julkisella paikalla ?

Videokuva voidaan projisoida helposti myös näyteikkunalla, käyttäen taustaprojisiopinnalla varustettua, edullista kehysvalkokangasta.
Kehyskangas voidaan kiinnittää seinään, jotkut mallit ovat myös ripustettavissa, katso myös vapaasti seisova kehysvalkokangas.

Tiukalla budjetilla voimme teettää sopivan kokoisen irto- tai purjerengasvalkokankaan, joka saadaan parhaiten suoraksi purjerenkaista sitoen.
Irtovalkokankaan ylä- ja alareunat voidaan varustaa myös putkikujin, jolloin kangas voidaan ripustaa yläputkesta.

Suuren läpäisykertoimen kangaspinnalla pienitehoisen projektorin kuvan kirkkautta voidaan parantaa, toisaalta pienen läpäisykertoimen pinnalla saadaan paras mustan taso ja kirkkauden tasaisuus valovoimaisella projektorilla.

Vaihtoehtoisesti ikkunalle voidaan asentaa liimattava projisiokalvo.

Hieman arvokkaampaa Da-Lite Holo Screen-pintaa käytettäessä ikkunalta näkyy kuvan lisäksi ulkoa sisälle liikkeeseen, levymäinen pinta on saatavissa myös suurina kokoina, ja kuvan kirkkaus on erinomainen.

Tavalliseen tapaan kankaan etupuolelta projisoiden optisella dnp Supernova pinnalla saadaan paras kuvanlaatu, 7-kerroksinen pinta imee hajavaloa, ja kirkkaus on jopa kaksinkertainen, katsoi dnp video.

Edestä valoisassa projisoiden harmaa valkokangas on optista pintaa edullisempi tuote parempaa kuvan mustan tasoa tavoiteltaessa.

Projektorin sijoituspaikan lämpötila ei saa laskea lähelle 0 astetta, videotykit ovat suunniteltuja käytettäviksi huoneolosuhteissa.
Jatkuvasti toistuva video on usein helppoa ja halpaa toteuttaa DVD- tai Blu-ray-soittimella, jossa on tietyn kohdan, tai koko levyn toisto.

Näyteikkunaan projisoitaessa on usein tarpeen käyttää tavallista lyhyemmän heittoetäisyyden projektoria, tarjoamme monia sopivia malleja.
Asennuskäyttöön tarkoitetulla projektorilla on myös yleensä valittavissa sopivan heittoetäisyyden optiikka.

Laser-valaistu lähiheittoprojektori on erityisen sopiva näyteikkunalle, laser-mallien käyttökulut ovat edulliset, ja käyttövarmuus hyvä.


Projektorin sijoitus vaikeapääsyiseen paikkaan ?

Asennettaessa videoprojektori esim. hyvin korkealle, tavanomainen lampun tai ilmansuodattimen vaihto saattaa olla haastavaa.

Laser-valaistussa projektorissa ei ole vaihdettavaa lamppua, ja monissa DLP- eli mikropeiliprojektoreissa ei ole vaihdettavaa ilmansuodatinta.
Usean lampun projektorien jatkuva toiminta on myös turvattua yhden lampun särkyessä.

Korkealle kattoon sijoitettaessa projektori voidaan laskea alas moottoroidulla hissillä, katso sivumme projektorihissi.


Kuvan projisointi kattoon tai lattiaan, 360 asteen projisointi ?

Projisoitaessa esim. kattoon tai lattiaan projektorin tulee olla 360 asteen projisointiin hyväksytty, jotta laitteen takuu olisi voimassa.
Projektorin jäähdytys tai väripyörän toiminta saattavat vaikeutua muuten kuin vaakasuoraan projisoitaessa, jos projektori ei ole tähän suunniteltu.

Tarjoamme 360 asteen projisointiin kymmeniä malleja, myös laser-valaistuina.


Suunnittelemme tiloihinne sopivan projisointiratkaisun veloituksetta, ystävällinen palvelu p. 02 538 7703, tai info@cinematr.fi.
Myynnistä poistuneet projektorimallit: Seleco SVP 350 PLUS

Seleco oli aikanaan suosituin ravintolaprojektori, ja monet laitteet ovat vielä käytössä. Puhdistuksen ohella tärkein huoltotoimenpide on 3-putkisena projektorina kuvan kohdistus valtuutetulla henkilöllä aika ajoin; kuvanlaatu on heikko, mikäli kolme eriväristä kuvaa eivät ole päällekkäin :)

Kuva pitää kohdistaa, jos esim. valkoisessa tekstityksessä on punaiset reunat.

Kolmeputkisen CRT-projektorin kuva pitää säätää kokonaan uudelleen, mikäli laite siirretään uuteen paikkaan, uudelle etäisyydelle.
On tärkeää asentaa 3-putkinen projektori oikealle etäisyydelle, kuvakoon sähköinen säätö on tarkoitettu näillä malleilla vain hienosäätöön.

Seleco SVP 350 ei toimi teräväpiirtokuvalla, koska mallin suurin vaakataajuus on 16 kHz.

CRT-projektorit kestävät heikkolaatuisia sekä lomiteltuja kuvasignaaleita paremmin kuin uudet projektorit, ja ovat edelleen hyvin toimivia varsinkin tv-käytössä.

Mistä kaukosäädin vanhaan CRT-projektoriin ?

Toimitamme kaukosäätimiä esim. malleihin Seleco SVP 350, SVP 320, SVP 400, SVP 420, SVD 500, SVD 800, ja jopa aiemman mallisarjan Selecoon SVT 150 Q.

Asentajan kaukosäädin RC3000 on saatavissa, kuten myös malli RC3100, jota voidaan käyttää myös RC3500:n tilalla.

Seleco käyttö- ja asennusohjeet ovat myös edelleen saatavilla, kuten myös kattokiinnikkeet.Linkkejä vanhojen projektorimallien sivuille:


BenQ TH670S, BenQ TK800M, BenQ W1070, BenQ W1070+, BenQ W1080ST+, BenQ W1110, BenQ W1110S, BenQ W1350, BenQ W1400, BenQ W1500, BenQ W2000, BenQ W2000+, BenQ W11000, JVC DLA-N5, JVC DLA-X30, JVC DLA-X70RBE, JVC DLA-X90RBE, Mitsubishi HC3200, Mitsubishi HC3800, Mitsubishi HC4000, Mitsubishi HC5500, Mitsubishi HC6500, Mitsubishi HC6800, Mitsubishi HC7000, Mitsubishi HC7800, Mitsubishi HC9000D, Optoma GT1080e, Optoma HD20, Optoma HD20LV, Optoma HD23, Optoma HD25, Optoma HD25e, Optoma HD25-LV, Optoma HD26, Optoma HD29H, Optoma HD29Darbee, Optoma HD39Darbee, Optoma HD30, Optoma HD33, Optoma HD36, Optoma HD50, Optoma HD82, Optoma HD83, Optoma HD86, Optoma HD87, Optoma HD90, Optoma HD91, Optoma HD91+, Optoma HD131X, Optoma HD200X, Optoma HD800X LV, Optoma UHD30, Optoma UHD550X, Optoma UHD60, Optoma UHD65, Optoma UHZ65, Seleco SVP 350, Seleco SVP 400, Seleco SVD 500, Seleco SVD800HD, SIM2 SVD 100, SIM2 Grand Cinema HT380, SIM2 Grand Cinema C3X 1080, Sony VPL-HW30ES, Sony VPL-HW40ES, Sony VPL-HW50ES, Sony VPL-HW55ES, Sony VPL-VW95ES, Sony VPL-VW260ES, Sony VPL-VW300ES, Sony VPL-VW320ES, Sony VPL-VW360ES, Sony VPL-VW500ES, Sony VPL-VW520ES, Sony VPL-VW550ES, Sony VPL-VW760ES, Sony VPL-VW1000ES, Sony VPL-VW1100ES, Vivitek H1186, Vivitek H1188.


Katso myös laajemmat sivumme Kotiteatteri, usein kysyttyjä kysymyksiä
, sekä Dataprojektorit, usein kysyttyjä kysymyksiä.
videoprojektori teatterissa
Cinema Trading logoteksti
Kotisivu
Dataprojektori esityksiin
Videotykit kotiteatteriin
Videoprojektori ammattikäyttöön
Valkokangas suurvalikoimasta
Yhteystiedot
Ammattivideoprojektorit, julkinen viihde: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia kysymyksiin aiheista ammattivideprojektorin valinta, käyttö, ja asennus.


Suunnittelemme helppokäyttöiset AV-ratkaisut veloituksetta, ystävällinen palvelu p. 02 538 7703, tai info@cinematr.fi.
Toimitamme videoprojektorit edullisesti, pitkällä kokemuksella, pienet ja suuret projektit.
Copyright Cinema Trading 1997-2022
Valkokangas edullisesti suurvalikoimasta
Kotiteatteriprojektorit
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu, kaikki tiedustelut
Videotykki näyteikkunalla
Hinnat ovat vapaasti myyjän varastossa, sis. alv:n 24 %, toimituskulu, sekä mahdollinen asennus lisätään.

Kaikki projektorit, kaikki tiedustelut, ystävällinen palvelu p. 02 538 7703, sekä info@cinematr.fi.
Videotykki ja valkokangas ravintolassa